Døden er desværre den eneste ting, som man er sikker på her i livet, og uanset om den indtræffer i en høj eller lav alder, så er det hårdt at være blandt de efterladte efterfølgende. Sorgen kan være dyb og mærkes helt ind i hjertet, men selv midt i sorgen er der en lang række praktiske ting, som der også skal styr på.

Denne proces kan være utrolig hård, hvis man står med det hele selv, og derfor kan det være en rigtig god idé at overlade meget af det praktiske til en professionel og støttende bedemand.

Tag dig af dig selv og dine nærmeste i stedet for det praktiske

Når en person går bort, så starter der en lang række processer fra flere leder og kanter, som man skal have dannet sig et overblik over og holde styr på. Dette kan være alt fra den økonomiske situation på den korte og lange bane, til det helt lavpraktiske i at finde kirke og lokation til gravøl, når begravelsen skal forestås. Her er det vigtigt, at man overlader så mange af opgaverne som muligt til den bedemand, man vælger. I den første tid handler det nemlig om at tage sig af sig selv og dem, man deler sorgen med – og alle de praktiske opgaver kan man roligt overlade til andre.

Der er mange opgaver, som man trygt kan overlade til en bedemand som f.eks. Byensbegravelser.dk, når man er tynget af sorg. Bedemanden handler 100 % ud fra de ønsker og behov, man har, og han eller hun kan også være en støtte i sorgen, når man bare har brug for at få noget fra hjertet. Der er ingen skam i at bekymre sig mere om sin sorg end det praktiske i forbindelse med et dødsfald, og derfor bør man også benytte sig af den professionelle hjælp, man kan få.

Vær ikke bange for at udtrykke dine behov og ønsker

Det kan være utrolig svært at åbne op overfor en fremmed mand eller kvinde, og det betyder desværre ofte, at begravelsen eller tiden bagefter ikke forløber helt, som man havde forestillet sig. Her er det vigtigt at huske på, at bedemænd er professionelle, og at man skal udtrykke alle de behov og ønsker, man har til det praktiske i forbindelse med dødsfaldet.

Man skal ikke skamme sig over hverken sine følelser, sin sorg eller de ønsker, man måtte have, og det er vigtigt at dele sine tanker med den valgte bedemand – det hjælper både på det praktiske og på ens psyke at snakke omkring ens følelser.