Godt at vide om lastbilkranen

Der findes flere forskellige typer af kraner. Men hvad er egentlig særligt kendetegnende for lastbilkranen?

Lastbilkran: to-i-én

Hvis du ikke allerede har gættet det ud fra navnet, så består en lastbilkran af to maskiner. Sådan mener vi i hvert fald godt, man kan kategorisere den. Lastbilkraner består af en lastbil med en tilhørende kran. Det kan være helt forskelligt fra lastbilkran til lastbilkran, hvordan kranen er monteret på lastbilen. En lastbilkran er ikke én bestemt størrelse eller ser ud på én bestemt måde. Det er endda ofte muligt at tilpasse den enkelte lastbilkranen opgaven, så den passer perfekt. Så er det desuden smart, at kranen er monteret bag på en lastbil, når leverandøren skal frem og tilbage til dit hejsearbejde.

Lastbilkraner har modvægt

Lastbilkraner er af de typer kraner, der har en stabil modvægt. Kraner kan opdeles i to kategorier: dem med og uden kontravægt. Kontravægt betyder, at kranen kan stå solidt på jorden, mens løftearbejdet udføres. Det er særligt fordelagtigt til de store hejseopgaver, fx på byggepladser, hvor der oftest skal løftes tunge genstande.

Lastbilkraner er fleksible

Selvom lastbilkraner, grundet deres kontravægt, er enormt standhaftige og robuste, så er de faktisk også fantastiske til at udføre opgaver, der skal gøres på meget lidt plads. Det kan fx være i haller eller i smalle gader.

Lastbilkraner kommer nemlig i mange forskellige størrelser, så det er muligt for et firma at leje en lastbilkran til en størrelse, der matcher hejseopgaven. Lastbilkranen bruges ofte der, hvor andre kraner ikke kan komme til. Det er desuden muligt for kranføreren at træde ud af maskinen og styre kranen udefra med en fjernbetjening. Det betyder, at kranen har mulighed for at komme helt tæt på arbejdsopgaven, mens føreren stadig har et godt udsyn til at udføre opgaven.

Af sikkerhedsmæssige årsager er det nødvendigt at have det store kørekort for at operere med en lastbilkran. Hvis I skal bruge en kran, kan I altid finde en leverandør, der også tilbyder en kranfører. Hvis I leder efter en lastbilkran til en arbejdsopgave så besøg denne side!