Guide: Har du styr på udstyret til din nyopstartede restaurant?
Mange kokke og madentusiaster har en drøm om at starte deres helt eget spisested – og heldigvis gør mange også den drøm til virkelighed. Hvis du er én af dem, der er ved at realisere restaurant-drømmen, så får du her en kort guide til at få styr på alt det vigtigste til det nye køkken: udstyret.
Hav styr på det essentielle
Det er vigtigt i en restaurant, hvor tingene skal gå hurtigt, at det helt essentielle udstyr er i orden og gør det, som det skal. Det drejer sig især om:
-
Køleskabe og frysere
-
Store, gode ovne
-
Effektive komfurer
-
Opvaskemaskiner
Uden disse elementer af god kvalitet er det svært at holde niveauet oppe i en restaurant. Du kan finde udstyr af høj kvalitet hos Fagor, som har fokus på at producere stabilt og godt udstyr til storkøkkener. Hos Fagor kan du også finde vaskemaskiner til restauranten, der dagligt skal vaske servietter, duge, viskestykker og forklæder.
Husk de små, uundværlige detaljer
Når du har styr på det store udstyr, er det tid til at få det udstyr på plads, som gør madlavningen nemmere og sjovere. Det kan f.eks. være el-udstyr som blender, foodprocessor, kødhakker, ismaskine og røremaskine. Men det er også det helt basale udstyr, som man nemt kan glemme i farten: gode knive og slibestål, rigeligt med skærebræt af god kvalitet, fade og skåle, skeer, piskeris, rivejern osv.
Når du har styr på køkkenet og alt det nødvendige udstyr, menuen er lavet, og køkkenet er testkørt, så er du næsten klar til at byde gæsterne velkommen. Men har du husket at tage et ekstra kig på spiseområdet? Husk at god belysning, behagelige stole, godt personale og fint service er afgørende for spiseoplevelsen – næsten lige meget, hvor god maden er, og hvor høj kvalitet udstyret i køkkenet er.