Odenses kultur- og museumsliv blomstrer virkelig i disse år, og helt i spidsen lægger de helt store spillere på museumsscenen sig. For i Odense har vi nogle store, kendte museer, som ikke bare markerer sig på den odenseanske scene, men også den nationale, og endda også den internationale! Her omtaler vi tre af de helt store: Det nye H.C. Andersens Hus, Danmarks Jernbanemuseum og Kunstmuseum Brandts.

Det nyåbnede H.C. Andersens Hus

Det helt nyåbnede museum for vores allesammens nationaldigter- og forfatter H.C. Andersen byder på en helt ny museumsoplevelse, hvor den spektakulære, men stadig underspillede arkitektur på fornem vis understøtter og underbygger forfatterens eventyrlige temaer. Huset er inspireret af det berømte eventyr Fyrtøjet og specifikt træstammen ned til de enorme hunde. Samtidig er haven inkorporeret i oplevelsen. Et must-see!

Oplev Danmarks Jernbanehistorie i Odense.

I Danmark findes der ikke noget bedre sted for jernbane-interesserede end Danmarks Jernbanemuseum, og selv, hvis du endnu ikke er faldet helt pladask for de fascinerende transportmidler, vil du nærmest med sikkerhed forlade museet med en pirret interesse og en masse ny viden om det transportmiddel, som på mange måder markerede selve startskuddet til den moderne, industrialiserede verden.

Den revitaliserede Brandts Klædefabrik

Kunstmuseum Brandts er et af de absolut fremmeste museer for moderne kunst, både i Danmark, men også på en international scene. Uanset hvornår på året, du ønsker at besøge, kan du være så godt som sikker på at opleve udfordrende, interessante og pirrende udstillinger af nogle af de fremmeste moderne kunstnere i verden – tilsat udvalgte værker fra museets store samling af ældre værker. Derudover er der også en tilstødende café, hvor du kan give din hjerne en lille pause fra de tankevækkende værker.

Så hvis du er i Odense eller har planer om at tage dertil, er det i den grad det værd at aflægge et at disse museer et besøg.