Odense-Guiden

Din Guide til Odense

Odense-Guiden

Din Guide til Odense

Gode råd

Hvordan finder man en studiebolig?

I mange større byer, som fx København og Odense, er der rift om boligerne. Der er universiteter i byerne, og derfor er der hvert år mange nye studerende, der flytter til.

Det er oplagt at søge efter kollegieværelser, fordi de ofte ikke er så dyre og der bor mange andre studerende. I de store byer er der slet ikke kollegieværelser nok. Så her skal du sørge for at skrive dig op så tidligt som overhovedet muligt, hvis du skal have en chance.

Hvilke muligheder er der ellers?

Det kan være en god idé at søge i dit netværk. Det kan være at nogle af dine venner eller din familie, eller familiens venner har et ekstra værelse. Det kan være et godt sted at starte.

Du kan også søge på internettet efter værelser eller lejeboliger, hvis du søger på: lejebolig Odense, så kommer der mange forslag frem. Her skal du være forsigtig. Der er hvert år en del studerende, der uheldigvis betaler, til en udlejer der snyder. Det kan være den attraktive lejlighed slet ikke findes, eller lejligheden findes måske, men at der allerede bor nogle andre.

Undgå at blive snydt

Du skal sørge for at se lejligheden fysisk. Tjek på forhånd hvem der ejer den, så du ved, de kan leje ud. Undgå udlejere der forlanger kontant betaling eller penge under bordet. Tjek om hjemmesiden har gode råd til sikkerhed ved boligsøgning, og om de beskriver deres arbejde med at kontrollere udlejerne. Det er gode tegn, hvis de forklarer, hvordan de arbejder for at hjælpe dig.

Når du er flyttet ind, er det en god idé at tage billeder af lejlighedens stand. Så har du dokumentation for, hvordan der så ud, da du flyttede ind. På den måde står du stærkere, hvis der senere bliver uenighed om, hvem der skal betale for reparationer eller istandsættelse af gamle rør eller andet.