Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Antallet af indbrud har det med at svinge op og ned og komme i bølger. Generelt har antallet af indbrud været nedadgående. Eksempelvis var der mere end 200 færre indbrud i julen sidste år i forhold til året før. Den seneste weekend kommer dog ikke til at tælle godt i den statisik her på Fyn.

Der har nemlig været en decideret bølge af indbrud spredt udover Fyn og Odense. Fredag og lørdag har der således været intet mindre end 18 indbrud, i både virksomheder, lejligheder og villaer, og der har altså været travlt for låsesmede, der har måtte rykke ud og skifte låse.

I mange tilfælde er det dog ikke døre, der er brudt op, men vinduer der har stået åbent og lignende. Hvis man vil have forsikringen til at dække, er det et krav at der er låst forsvarligt af, så det er altid en god ide at tjekke døre, vinduer og lignende, når man forlader sit hus, i hvert fald hvis man har sine ejendomme kært.

Vinteren går på held, og snart kommer foråret, hvilket i de flestes tilfælde betyder mere udeliv, hvor man måske lige er i haven og selvom man ikke tænker over det, så er det helt uhyre vigtigt at man holder døre låst, hvis man ikke har opsyn med dem. Der er nemlig rigtig mange indbrud der foregår på denne måde, fordi det er let for en indbrudstyv at tømme et hjem for de åbenlyst værdier på et par minutter, mens beboerne intetanende leger med børnene i haven eller lige slår græs.

Så selvom man ikke skal gå og være bange eller utryg, er det en rigtig god ide at tage sine forholdsregler, lige meget hvor i byen man bor.