Selvom alger ikke nødvendigvis er farlige, kan de være ulækre og trælse at se på. Hvis du døjer med alger, enten ude på din terrasse eller i din bruseniche, så læs med her. Du får gode råd til, hvordan du slipper af med alger. Husk på, at alger ikke nødvendigvis kan fjernes permanent. Det er noget, der skal gøres, men ikke er tidskrævende.

Hvorfor opstår alger?

Alger kommer, når et område ofte er vådt eller fugtigt, og er en naturlig plantevækst. Det gør den ikke mindre irriterende, og det er de færreste, der ikke gerne vil slippe af med det. Det er meget almindeligt, at der vokser alger frem i brusenichen, på terrassen eller andre steder, der ofte bliver udsat for vand og fugt. Alger er ikke ensbetydende med bakterier, og det er sjældent, du kan slippe af med dem for gode. Det sagt er der stadig ting, du kan gøre, for at fjerne dem midlertidigt.

Algerens til forskellige behov

Forskellige overflader har behov for forskellige typer algerens. Du kan ikke bruge den samme algerens i din bruseniche som på din træterrasse, og det er vigtigt, du undersøger, hvilken type algerens går til hvad. Algerens dræber algerne, så du kan fjerne dem let som ingenting. Der er ingen garanti for, de ikke vil komme tilbage, men med jævnlig behandling kan du slippe for dem i et godt stykke tid. På en træterrasse kan du typisk betale dig til algebehandling, så du ikke skal rense den. Det samme er muligt på en stenterrasse, men her vil du alligevel i højere grad døje med andre vækster og planter. På en tør sommer bør træ og sten udenfor ikke udvikle mange alger, men selv legeredskaber eller stolper kan få alger i løbet af foråret og i de fugtigere måneder.