Belysningen i et rum er med til at sætte stemningen. Særligt i Danmark gør vi meget ud af belysningen, fordi der er mange dage i løbet af et år, hvor det er mørkt udenfor. Se her, hvordan du bruger belysningen til at skabe en god atmosfære i hjemmet

Hvis du vil skabe et hyggeligt hjem med plads til afslapning og andre aktiviteter, er det vigtigt, at du arbejder med belysningen i rummet. Det er belysningen, der er med til at sætte atmosfæren, hvorfor du med fordel kan investere nogle penge i ordentlige lamper og øvrig belysning.

Mangler du inspiration til, hvordan du gør, følger herunder en række tips til, hvordan du vælger den helt rigtige belysning. Der er mange forskellige fremgangsmåder, og i sidste ende er det op til dig at afgøre, hvad der virker i lige netop dit hjem.

Du bør have flere lyskilder

Hvis et rum skal være hyggeligt, er det nødvendigt, at du vælger flere forskellige lyskilder, som kan sætte stemningen. Det er særligt nødvendigt i stuen, der bliver brugt til flere forskellige ting. Samtidig er belysningen med til at gøre rummet større, da du eksempelvis kan indrette et læsehjørne med en lille lampe, en spiseplads med en pendel og lignende.

 

Derfor bør du først og fremmest overveje, hvad rummets primære funktion er. Stuen bliver ofte brugt til at slappe af i efter en aktiv dag. Derfor bør du fokusere på at skabe hyggelig belysning, der ikke er for kraftig, så du automatisk bliver en smule søvnig af at være der. I de fleste hjem er det trods alt stuen, man befinder sig i, før man skal i seng.

Find inspiration til lyskilder

Du kan finde inspiration til, hvilken belysning du kan indrette hjemmet med, hvis du klikker her. Der er mange forskellige lamper, og i sidste ende bør du vælge de lyskilder, der egner sig bedst til rummets funktion.