Odense-Guiden

Din Guide til Odense

Odense-Guiden

Din Guide til Odense

Gode råd

Tænker du på at opstarte en café eller restaurant? Her er, hvad du skal bruge

At opstarte en café eller en restaurant er en stor mundfuld. Hvilken stil skal det være? Hvilken slags mad skal der serveres? Hvordan skal åbningstiderne være? Hvad skal den hedde? Kan det løbe rundt økonomisk? Det er nemt at overse vigtige detaljer i den uoverskuelige proces. Derfor får du her en oversigt over nogle af de ting, som du skal huske at anskaffe til dit nye spisested.

Det praktiske og slidstærke køkken

Det vigtigste i et spisested er uden tvivl køkkenet, hvor alt maden bliver lavet. Derfor er det også altafgørende, at du har et velfungerende køkkenområde med alt det nødvendige. Det gælder alt fra køkkenudstyr som skeer, knive, skærebræt og skåle til eludstyr som blendere, piskere, ovne, frysere, køleskabe og ordentlig udsugning.

Derudover er det vigtigt at selve interiøret er i praktisk og slidstærk kvalitet. F.eks. er en god stålbordplade praktisk i et storkøkken, fordi det er slidstærkt og nemt at rengøre. Du kan både få din stålbordplade med vask, på hjul, med hæve-sænke-funktion, som væghængt borg eller som fritstående bord. Sidst, men ikke mindst, skal du huske godt med praktiske skabe og hylder, så alt udstyret altid er nemt at få fat i.

Det indbydende spiseområde

Det næst-vigtigste er spiseområdet, hvor gæsterne spiser og hygger. Her er det selvfølgelig vigtigt at have stole og borde, men det er mindst lige så vigtigt, at du har alt det nødvendige service og godt med hyggelig pynt. Husk bl.a.:

  • Servietter i fin kvalitet

  • Matchende tallerkner og skåle i forskellige størrelser

  • Rigeligt med bestik og glas

  • Fine lys til bordet

  • Duge

  • Vægpynt og andet indretning, f.eks. planter

  • Hyggelig belysning

  • Salt- og peberbøsser til hvert bord

  • Børnestole

Har du alt det praktiske på plads? Så mangler du bare personale, mad og gæster!