Har du nogensinde haft fornøjelsen af at udforske Odense og de smukke områder tæt på byen? Odense er meget mere end en stor by. Kommunens tiltag og ambitiøse projekt om at forvandle Odense fra storby til storby er i fuld udvikling, og Odense har som by både kultur og natur, der hører til i den absolutte topklasse.

Vi bringer her 3 gode bud på gode oplevelser på dig, der gerne vil smage på det Odenseanske liv!

Vintapperstræde

Midt i Odenses gågade finder du Vintapperstræde. Den fører dig mellem to af byens bedste handelsgader, men det er bestemt også værd at gøre ophold i selve passagen! Her finder du god kaffe, lækre spisesteder, muligheder for at få en Albani øl så naturligvis se live musik, når der er på tale i den varmere del af året.

I det hele taget er Odense gågader fyldt med fantastiske steder og gode butikker.

Stige Ø

Er flot natur og fysisk aktivitet lige noget for dig? Så besøg Stige Ø. Her er der rig mulighed for trekking, løb eller mountainbike. Der er sågar særligt anlagte cykelbaner og dirt-bane til dem, der tør lave tricks på deres cykel!

Stige Ø har desuden gode områder til overnatning, og der er også gjort klar til hygge og madlavning, da der findes adskillige bålpladser og gode mulighed for at tilbringe natten i såkaldte ’shelters’.

Egeskov Slot

Egeskov Slot er en smuk og unik perle! Beliggende tæt på Odense giver den nem adgang til et sted, hvor man kan nyde både labyrint, museum, park og meget mere.

Egeskov er naturligvis mest kendt for det smukke slot, som er utroligt velbevaret og fyldt til bristepunktet med flotte riddersale og skønne værelser.

Er det en ’gammeldags’ oplevelse at besøge Egeskov Slot? Nej, slet ikke. Stedet er fantastisk til at bevare det gamle flotte slot og slotshaven, mens der samtidig finder løbende fornyelse sted. F.eks. i form af ture på Segways, sjov med vandring i trætoppene (15 meter over jorden!) og meget mere.

Stedet er – som Stige Ø – perfekt til både udflugter med børn såvel som udflugter med romantik i højsædet.

Kom let rundt med bus

Skal I en større gruppe rundt og opleve Odense? Så kan det anbefales at tage turen med bus – læs mere her. Det er en billig form for transport, og giver samtidig rig mulighed for at opleve den smukke natur på Fyn og omkring Odense.